Bijscholen in de sneeuw

      Reacties uitgeschakeld voor Bijscholen in de sneeuw

Begin december organiseert de SNAM05 (de zeer actieve beroepsvereniging uit mijn departement) altijd een druk bezochte bijscholingsweek. Dit keer stond op het programma onder andere: een wilderness first aid training (en herhaling), op zoek naar wolvensporen (in de buurt van mijn huis nog wel!) en twee goed gevulde dagen sneeuw- en lawinekunde.

Ik was heel blij met deze mogelijkheid om ervaringen te delen onder leiding van gepassioneerde opleiders. Uiteraard was ook de enscenatie van een groot lawineongeval een van de programmaonderdelen. Leiderschap en communicatie worden dan zeer op de proef gesteld. En jezelf kennen is dan – zoals wel vaker – erg belangrijk.

De training leverde mij een uitnodiging op om in Grenoble te komen praten met de ANENA (het Franse nationale lawinekunde instituut) over mijn resilience vijf stappenplan en spel en andere tools om de human factor bij beslutvorming in de bergen beter in beeld te krijgen en te managen.