Sneeuwschoentrektochten

Sneeuwschoentochten winter 2020

Hieronder vind je meer informatie over mijn winterprogramma 2020. Er zijn twee nieuwe bestemmingen geprogrammeerd (waarover later meer informatie in detail). Heb je specifieke vragen of wensen, of wil je een optie op een van de reizen, neem dan contact met me op.

  • 1 februari – 8 februari 2020 : Sneeuwschoenwandelen in … Nog te ontwikkelen tocht in Frankrijk of elders: NIEUW!   
  • 22 februari – 29 februari 2020: Trektocht in Val Maira; met fantastische Italiaanse maaltijden (en wijnen)
  • 29 februari – 7 maart 2020: Doorsteek in de Dolomieten; NIEUW indrukwekkend landschap en mooie berghutten
  • 14 maart – 20 maart 2020: Avontuurlijke sneeuwschoentocht in de Beaufortain; 2 onbemande hutten!
  • 29 maart – 4 april 2020 : Grand Tour du Mont Thabor; bij goede condities beklimmen we een 3000’er!

Het onbekende Valle Maira (Italië)

Valle Maira is een streek waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. In dit afgelegen gebied zijn nog talloze bergdorpjes te vinden die er net zo uitzien als een eeuw geleden. De mensen trokken weg en slechts enkele boeren bleven achter met hun kuddes. Sinds een tiental jaren is het gebied met zijn Occitaanse cultuur echter herontdekt. En terecht: in winter en zomer zijn er talloze prachtige toeren te maken. Tijdens een trektocht op sneeuwschoenen van zes dagen doen we drie verschillende dalen aan. Zeer gastvrije en sfeervolle Italiaanse locanda’s (herbergen) maken dit winterse avontuur compleet.

De tocht is vooral geschikt voor ervaren bergwandelaars die houden van uitdaging in combinatie met comfort. Verschillende dagen stijgen en dalen we meer dan 1000 meter. Dagtochten van 7 uur wandeltijd zijn geen uitzondering. ’s Avonds genieten we echter van een warme douche of zelfs sauna en jacuzzi, uiteraard in combinatie met heerlijke Italiaanse maaltijden.

Conditionele zwaarte: ****, met mogelijkheid voor een rustdag op dag 3.

Grand Tour de Beaufortain

De tocht door de Beaufortain is bestemd voor sportieve bergliefhebbers die houden van een flinke portie avontuur. Tijdens deze doorsteek doen we twee onbemande hutten aan, waar we zelf voor vuur, water en eten moeten zorgen. Ook komen we langs de moderne refuge Presset waar de bijzondere Pierra Menta het uitzicht bepaalt. Prachtige vergezichten, onder andere op het Mont Blanc massief en op de Vanoise, maken dit een onvergetelijke tocht.

Conditionele Zwaarte: ****

Grand tour du Mont Thabor (Frankrijk)

De Grand Tour de Mont Thabor is de grote zus van de klassieke Over de Bergen trekking in de Vallée de Clarée. Deze tocht brengt ons bij goede condities op de top van de Mont Thabor (3178 m. – met hoogste kapel van Europa!). Ook doen we de hooggelegen Mont Thabor hut aan (2500 m) en de Frans / Italiaanse Vallée Étroite. De dagtochten zijn flink (twee dagen van zo’n 1150 hoogtemeters) dus een uitstekende conditie en ervaring met het lopen op sneeuwschoenen is gewenst.

Conditionele Zwaarte: ****, met mogelijkheid voor een rustdag halverwege de week.

Dit zijn de Algemene Voorwaarden [download] van Over de Bergen.

Conditionele classificatieschaal:

De classificatieschaal dient als indicatie. Soms maken de omstandigheden dat een sneeuwschoentocht beduidend zwaarder uitpakt. Bijvoorbeeld als de sneeuw heel zwaar en nat is of als er recent veel verse sneeuw is gevallen.

*: tot 4 loopuren en met dagrugzak (bijvoorbeeld vanuit hotel of met bagagetranspor)

**: tot 6 loopuren met dagrugzak (bijvoorbeeld vanuit hotel of met bagagetransport)

***: tot 6 loopuren met rugzak van 8-12 kilo

****: tot 8 loopuren met rugzak van 8-12 kilo

*****: tot 10 loopuren met rugzak voor misschien meerdere dagen eten (tot ca. 15 kilo)

via deze link zijn schitterende foto’s te vinden van mijn trektocht rond de Vallee de Claree gemaakt door Campo Weijerman, deelnemer in 2014.

 

Trekkings op maat

P1050908Het is mijn passie om de natuur, rust en ruimte van de bergen ook voor anderen toegankelijk te maken.
Voor individuen, families of andere groepen organiseer en begeleid ik daarom trekkings op maat in de Alpen.
Het programma (het gebied, de zwaarte van de wandelingen, het luxe-niveau, het seizoen, de data etc) wordt na een kennismakingsgesprek op uw wensen afgestemd.
Een ideale manier om zorgeloos te genieten van de bergwereld terwijl u weet dat alle praktische zaken geregeld zijn. Een trekking op maat brengt u naar de mooiste vergezichten en brengt u interessante informatie over de geologie, flora en fauna van het gebied.

U kunt vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden door contact op te nemen met mij.