Yoga en bergwandelen – tocht is vol

In 2024 vindt de yogatrekking week georganiseerd door Anne van Galen en Diana Aben plaats van zaterdag 7 t/m zaterdag 14 september. We gaan dit jaar naar het Italiaanse Val Maira en starten in de bijzondere borgata San Martino. Een geweldige plek met een eigen yoga zaal, wat fijn is als het weer een keer tegen zit. Na drie wandeldagen vanuit deze locatie beginnen we met de trekking. Val Maira is een dal waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. We doen naast bergtoppen en passen veel authentieke dorpjes en kapelletjes aan. Meer informatie over het programma en het gebied vind je hier:

Yoga

Alle yogasessies worden, als het weer dit toelaat, buiten in de bergnatuur gegeven door Diana Aben. De ene keer zullen de oefeningen krachtig, speels en dynamisch zijn, voor een soepel lichaam en heldere geest. De andere keer zullen we rustiger rekken en strekken, om de vermoeidheid uit het lichaam te laten stromen en diep, diep te ontspannen. Iedere les eindig je uiteindelijk in balans, je raakt een stilte en rust in jezelf die versterkt wordt door de kracht van het berglandschap.

Iedereen kan op zijn eigen niveau mee doen. Yoga maakt je soepel, sterk en scherp. Hierdoor kan je de week extra intens ervaren en keer je met een hoger energieniveau terug naar huis.

Als er individuele wensen zijn op het gebied van yoga/meditatie zijn deze uiteraard bespreekbaar met de yogadocent.

Trekking en intensiteit

De nadruk tijdens het bergwandelen ligt op beleving van de bergnatuur en niet zozeer op prestatie. Echter, de laatste twee dagen van deze reis zijn iets langer en intensiever. Daarom is het wel belangrijk om een goede basisconditie te hebben en is het ook handig om ervaring te hebben met het lopen met een rugzak. Tijdens de trektocht draagt iedereen een eigen rugzak met spullen voor de overnachting. Deze rugzak zal rond de 10kg zijn.

de combinatie bergwandelen en yoga maakt je soepel en sterk

Waarom bergwandelen en yoga?

In ons overvolle – en vaak zittende – dagelijkse bestaan is het soms moeilijk echt tijd voor jezelf in te ruimen. We worden geleefd door social media’, ideaalbeelden over succes, kinderen die een programma moeten afwerken, je ‘carrière’, ‘bucketlists’ en andere ’to-do-lijstjes’. Hierdoor nemen we meestal niet de tijd om echt te voelen en te ervaren hoe het ervoor staat met je ‘hart’ en je ‘buikgevoel’ en hoe dit samenhangt met je ademhaling en je lijf. Tijdens een week wandelen in de bergen kom je meer tot jezelf en dit wordt versterkt door de yogasessies die we twee keer per dag aanbieden.

Zie ook het artikel over bergsport en yoga uit Hoogtelijn: