Yogatrekking

Op zoek naar Evenwicht

Samen met yogadocent Erwin van Berkel organiseer ik trektochten in de bergen gecombineerd met yoga. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat je inspanning en ontspanning afwisselt en beter in je vel komt te zitten.

In ons overvolle – en vaak zittende – dagelijkse bestaan is het soms moeilijk echt tijd voor jezelf in te ruimen. We worden geleefd door social media‘, ideaalbeelden over succes, kinderen die een programma moeten afwerken, je ‘carrière’, ‘bucketlists‘ en andere ‘to-do-lijstjes’. Hierdoor nemen we meestal niet de tijd om echt te voelen en te ervaren hoe het ervoor staat met je ‘hart’ en je ‘buikgevoel’ en hoe dit samenhangt met je ademhaling en je lijf. Tijdens een week wandelen in de bergen kom je meer tot jezelf en dit wordt versterkt door de yogasessies die we twee keer per dag aanbieden. Zie ook het artikel over Yoga en bergsport uit Hoogtelijn:30_HL0419_R33_Thema_Yoga en bergsport

Wie kunnen mee?
Je hoeft geen ervaren yogi of bergwandelaar te zijn om mee te gaan. Uiteraard is het wel belangrijk dat je van bewegen houdt en in staat bent om met een rugzak van maximaal 10 kilo enkele uren te lopen (uiteraard zijn er tussendoor ook pauzes).

In 2020 staat op het programma:

1 ) Yoga en sneeuwschoenwandelen in de Vercors: periode: zaterdag 1 – zaterdag 8 februari 2020: zie hiervoor mijn sneeuwschoenprogramma.

2) Yoga en bergwandelen in de Haute-Savoie
periode: zaterdag 22 – zaterdag 29 augustus 2020
Vanaf half december 2019 kun je je inschrijven via de NKBV.

Ons uitgangspunt is het comfortabele hotel Esprit Montagne in het idyllische bergdorpje la Chapelle d’Abondance (Portes du Soleil). In de Haute Savoie kun je genieten van bergweides vol met bloemen, magnifieke uitzichten, groene almen, waar het gebel van de koeien klinkt. We starten alle dagen met een yogasessie voor het ontbijt onder leiding van yogadocent Erwin van Berkel. Vervolgens gaan we op pad voor een bergtocht onder leiding van International Mountain Leader (IML) Anne van Galen. Ook tijdens de tocht zoeken we een mooie plek voor een yoga sessie met 360 graden uitzicht op de bergen.

Op woensdag vertrekken we voor een overnachting in de Refuge de Dent D’Oche. Deze hut ligt als een adelaarsnest op 2114 m hoogte. We hopen de volgende ochtend de zonsopgang te kunnen meemaken op de top van de gelijknamige berg, met uitzicht over het meer van Genève. Donderdag en vrijdag overnachten we weer in Esprit Montagne.

Elke avond genieten we van de heerlijke keuken van het hotel van bergliefhebber Alke Staal. In het hotel kun je gebruik maken van de sauna en ook massages behoren tot de mogelijkheden.

3) Yoga en Trekking in Hautes-Alpes
periode: zaterdag 19 – zaterdag 26 september 2020
Ook voor deze tocht kun je je vanaf medio december inschrijven op de website van NKBV bergsportreizen.

De Hautes-Alpes staan bekend om het zonnige klimaat en de schitterende berggebieden zoals het Parc National Les Ecrins.

Deze week slapen we 5 nachten in de zeer gezellige en comfortabele gite AlpeLune en maken we ook een trektocht van drie dagen (2 overnachtingen) in de Vallée de Clarée. Verder staan twee keer per dag yoga op het programma en kunnen we genieten van de bijzonder lekkere maaltijden plus de sauna en hottub van Alpelune.

Yoga

De lessen zullen dynamisch zijn waarbij de houdingen elkaar in een flow opvolgen. De voortdurende focus op ademhaling en beweging brengt de aandacht gemakkelijk in het nu. De houdingen zullen afwisselend zijn qua intensiteit.

Alle sessies worden, als het weer het toelaat, buiten in de natuur gegeven. Yoga, maakt je soepel, sterk en scherp. Hierdoor kan je de week extra intens ervaren en keer je met een hoger energieniveau terug naar huis.

Dagelijks starten we vóór het ontbijt met een yogasessie en tijdens de tocht zullen we op een geschikte plaats in de bergen nog eens ruimte maken voor een yoga/meditatiesessie. Als er individuele wensen zijn op het gebied van yoga/meditatie zijn deze uiteraard bespreekbaar met de yogadocent.

Hieronder: Yogadocent Erwin van Berkel in zijn element.

Trekking en intensiteit

2015-08-30 15.26.57-1De nadruk tijdens het wandelen ligt op beleving en niet zozeer op prestatie. Echter, tijdens de reis is er voldoende ruimte om ook aan individuele wensen te voldoen. Op bepaalde momenten tijdens de week bestaat de mogelijkheid om het uithoudingsvermogen te versterken.Tijdens de twee- of driedaagse trektocht draagt iedereen een eigen rugzak met spullen voor de overnachting. Deze rugzak zal maximaal 10kg zijn.

De chalets/hotels waar we verblijven zijn ruim en comfortabel. In de hutten slapen we op een slaapzaal.