Yogatrekking

Op zoek naar Evenwicht

Samen met yogadocente Diana Aben  organiseer ik 18 – 25 september 2021 een wandelweek in de bergen gecombineerd met yoga. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat je inspanning en ontspanning afwisselt en beter in je vel komt te zitten.

Yoga en Trekking in de Hautes-Alpes
periode: zaterdag 18 – zaterdag 25 september 2021, prijs: 1125 euro

tochtinformatie: Nazomeren in de Ecrins yogatrekking 2021

Inschrijfformulier YogaTrekking Ecrins 2021

De Hautes-Alpes staan bekend om het zonnige klimaat en de schitterende berggebieden zoals het Parc National Les Ecrins.

Deze week wordt begeleid door IML Anne van Galen en Yoga docent Diana Aben. We slapen de eerste 4 nachten in het zeer gezellige en comfortabele chalet Chaud in Puy Saint Vincent en daarnaast maken we een trektocht van 3 dagen (2 overnachtingen) in de Vallée de Clarée. De laatste nacht keren we weer terug in het chalet. Verder staan twee keer per dag yoga op het programma en kunnen we genieten van de bijzonder lekkere maaltijden plus de sauna.

Yoga

Alle sessies worden, als het weer het toelaat, buiten in de natuur gegeven door yogadocent Diana Aben. De ene keer zullen de oefeningen krachtig, speels en dynamisch zijn, voor een soepel lichaam en heldere geest. De andere keer zullen  we rustiger rekken en strekken, om de vermoeidheid uit het lichaam te laten stromen en diep, diep te ontspannen. Iedere les eindig je uiteindelijk in balans,  je raakt een stilte en rust in jezelf die versterkt wordt door de kracht van het berglandschap.

Iedereen kan op zijn eigen niveau mee doen. Yoga, maakt je soepel, sterk en scherp. Hierdoor kan je de week extra intens ervaren en keer je met een hoger energieniveau terug naar huis.

 

Dagelijks starten we vóór het ontbijt met een yogasessie en tijdens de tocht zullen we op een geschikte plaats in de bergen nog eens ruimte maken voor een yoga/meditatiesessie. Als er individuele wensen zijn op het gebied van yoga/meditatie zijn deze uiteraard bespreekbaar met de yogadocent.

Trekking en intensiteit

2015-08-30 15.26.57-1De nadruk tijdens het wandelen ligt op beleving en niet zozeer op prestatie. Echter, tijdens de reis is er voldoende ruimte om ook aan individuele wensen te voldoen. Op bepaalde momenten tijdens de week bestaat de mogelijkheid om het uithoudingsvermogen te versterken.Tijdens de driedaagse trektocht draagt iedereen een eigen rugzak met spullen voor de overnachting. Deze rugzak zal maximaal 10kg zijn.

Het chalet waar we verblijven is ruim en comfortabel – tegen meerprijs kun je – indien nog beschikbaar – een eenpersoonskamer boeken. In de hutten slapen we op een slaapzaal of meerpersoons kamer.

Waarom op yogatrekking?

In ons overvolle – en vaak zittende – dagelijkse bestaan is het soms moeilijk echt tijd voor jezelf in te ruimen. We worden geleefd door social media‘, ideaalbeelden over succes, kinderen die een programma moeten afwerken, je ‘carrière’, ‘bucketlists‘ en andere ‘to-do-lijstjes’. Hierdoor nemen we meestal niet de tijd om echt te voelen en te ervaren hoe het ervoor staat met je ‘hart’ en je ‘buikgevoel’ en hoe dit samenhangt met je ademhaling en je lijf. Tijdens een week wandelen in de bergen kom je meer tot jezelf en dit wordt versterkt door de yogasessies die we twee keer per dag aanbieden. Zie ook het artikel over Yoga en bergsport uit Hoogtelijn: 30_HL0419_R33_Thema_Yoga en bergsport

Wie kunnen mee?
Je hoeft geen ervaren yogi of bergwandelaar te zijn om mee te gaan. Uiteraard is het wel belangrijk dat je van bewegen houdt en in staat bent om met een rugzak van maximaal 10 kilo enkele uren te lopen (uiteraard zijn er tussendoor ook pauzes).

Inschrijfformulier YogaTrekking Ecrins 2021

Tochtinformatie: Nazomeren in de Ecrins yogatrekking 2021