Recensies

Zie ook: mijn LinkedIn pagina

YogaTrekking in de Ecrins

2018: Heb zo enorm genoten van afgelopen week, de kracht en stilte van de bergen, de fijne groep met bijzondere ontmoetingen, jouw enthousiaste leiderschap, de heerlijke en soms best confronterende yoga: zalig was het! Dus kan bijna niet wachten tot een volgend moment!

Karin

2017: Wat een fantastische week hebben jullie verzorgd! Een week vol positiviteit, energie, enthousiasme, respect, en nieuwe ervaringen  in een overweldigende omgeving. De wandelroutes waren iedere dag weer uniek en divers met voldoende uitdaging. Anne is naast een kundige gids vooral ook een heel leuk persoon wat bijdraagt aan de leuke sfeer in de groep. Erwin heeft ons op een hele fijne manier kennis laten maken met diverse soorten yoga dat zowel voor de beginner (zoals ik) als de gevorderde beoefenaar een mooie ervaring biedt. Hij kijkt goed naar de timing en omstandigheden om daar de les op in te richten/aan te passen en die flexibiliteit is top! Bovendien is Erwin een heel leuke persoonlijkheid waarmee ik naast een goed gesprek vooral ook erg kon lachen. Gȋte Alpelune als uitgangspunt is één grote verwennerij. Een echt thuisgevoel met culinaire maaltijden. Kortom: dit is absoluut voor herhaling vatbaar! Ontzettend bedankt.

Danielle Gouverneur

Leiderschaps trainingen in de bergen voor de NKBV
“Ik vond de Masterclass helemaal geweldig!

Ik ging er zenuwachtig heen, met het onprettige gevoel “nog steeds examen te moeten doen terwijl ik mezelf verdorie ook wel in kan schatten, een ander hoeft mij de maat niet te nemen, daar heb ik geen behoefte aan”. Dat soort gedachten. Bovendien kwam ik uit een behoorlijk drukke werkperiode, èn aansluitend aan een klimweekend voor de jeugd van de Regio, waarvoor ik de catering verzorgde, voor 30 man, een hele logistieke puzzel alles bij elkaar.

Nadat ik had uitgesproken hoe ik erbij zat en dat ik ook echt geen tijd had gehad de opdrachten te doen, en daarin gewoon werd erkend door Anne van Galen, was de druk van de ketel.

We begonnen meteen leuk: met beek oversteken terwijl je met z’n drieen ronddraait als een tonnetje, die ga ik onthouden! Enz, ik vond het heerlijk om buiten te lopen, het examendoen gevoel was weg, we hebben lekker in allerlei weer van alles ondernomen.

SAM_0394Het gebied in dat jaargetijde met die omstandigheden was prima. Er lag zoveel sneeuw dat je goed op schoenen en met stokken allerlei schuintes kon beleven, wat altijd goed is. Lekker buiten rondgerausd.

De leermomenten waren frequent, en zodanig door Anne gebracht dat je er ook echt graag van wilt leren, er iets mee wilt doen. Een prettige manier van omgang en presentatie. De samenwerking en sfeer onderling vond ik erg goed. We hebben ook heel veel plezier gehad, we hebben elkaar geholpen en ook veel van elkaar geleerd.

Anne van Galen is zonder enige twijfel bijzonder geschikt voor deze masterclass. Enkele steekwoorden: Rustig, helder, beslist, open, vrolijk, pedagogisch inzicht, uinodigend en overwicht. Om over alpiene techniek etc maar te zwijgen.”

****
“Even terugkoppelen over de Masterclass.
Ik vond deze bijzonder inspirerend en leerzaam. Ik heb er veel van opgestoken, met name in de manier waarop ik kritisch naar mijn eigen rol kan kijken.
IML: erg goed . Anne is met name erg goed in leiderschapsapsecten. Maar ook in de technische aspecten heeft zij ons (diverse zeer ervaren tochtleiders) goed kunnen instrueren.”

YogaTrekking
Yoga in de bergen
Op een matje
Grootsheid alom
Aardsheid evenzo
Traagheid, vertragen
Rust en ruimte
Een, enkel, eenzaam, ervaren, eigen
Klein, maar zo groot
Keuze te over
Intens, intiem, inicha, oh nee… anicha
Natuur, natuurbeleving in het moment
Gezelligheid, geluk!

Een alfagedicht op de letters van het woord YogaTrekking. Woorden die spontaan op zijn komen borrelen bij het zien van de losse beginletters. Woorden waaraan er nog veel meer kunnen worden toegevoegd. Want de week met Rebecca, Anne en Hayo was veelzijdig. In activiteit, in beleving, in accommodatie, in landschap, in… heel veel dingen.
De gemene deler in al die veelzijdigheid lag voor mij in zorg en aandacht.
Of het nu ging om de yogales die Rebecca zo inrichtte dat deze voor alle deelnemers -ervaren of minder ervaren- te volgen was, of om de routes die Anne en Hayo dusdanig flexibel gepland hadden dat er al naar gelang weersomstandigheden, loopervaring of calamiteiten (oeps! 😉 ) nog bijgestuurd kon worden, zelfs gedurende de dag.
Daarnaast was het ronduit genieten van het verblijf in AlpeLune. Een heerlijke tuin voor de eerste yogales ’s ochtends. Een heerlijk terras voor een welverdiend drankje bij terugkomst ’s middags. Om nog maar niet te spreken van de heerlijke maaltijden ’s avonds. Op verzoek zelfs glutenvrij. Genieten was het overigens ook van en met de groep fijne mensen!
Alles bij elkaar ingrediënten die ervoor zorgden dat het echt vakantie was!

Dankjulliewel daarvoor en heel graag tot een volgende beleving!
Mariska

DSC08836Trekkings Alpen
Lieve Anne,
Graag wilde ik je nog laten weten dat mijn trip in Wallis helemaal was zoals ik mij had voorgesteld; voor wat betreft de gids en de route die zij had uitgestippeld. Het is natuurlijk jammer dat Karsten niet heeft kunnen meemaken wat wij hebben meegemaakt.
Even terug naar de gids. Het is volgens mij niet zo heel gemakkelijk geweest om je rol te bepalen bij ons gebroeders Van der Donk. Aan de ene kant zijn alle ingrediënten aanwezig om helemaal mee te waaien in onze discours; aan de andere kant wil je ook de onafhankelijke gids op afstand spelen. Is je toch allemaal gelukt. Je hebt al die rollen voortreffelijk vervult.
Je bent heel gezellig en hebt een behoorlijk breed conversatie repertoire. Tegelijkertijd heb je nooit je rollengids uit het oog verloren (even de kamers checken, kijk us naar deze blommekes, wat willen jullie drinken en natuurlijk de bezorgdheid over mijn dagen alleen in de bergen). Karsten en ik hebben het dan ook echt getroffen met jou.
Je weet dat ik eerst helemaal alleen in de bergen wilde lopen, maar vanwege het veiligheidsrisico daar van af heb gezien. Terugblikkend hebben die twee dagen alleen in de bergen genoeg “einsamkeit” opgeleverd. Ik ga liever met jou en Karsten op stap; stuk gezelliger.
Kortom een very very professional guide.
Ik zou menen dat je dit soort private parties vaker moet doen. Volgende keer natuurlijk iets tougher. Overigens heb ik gemerkt bij mijn wekelijkse uitje bij de gym dat mijn hartslag met meer dan 10 per minuut minder slaat dan voor de reis.
Mun conditie is op en top.
Hulde aan Anne!
Groet
Olaf van der Donk,
Bloemendaal

Sneeuwschoentochten winter
“Heel impulsief heb ik mij aangesloten bij een weekje sneeuw-wandelen, als alternatief voor het weekje skiën wat mijn goede gewoonte was.
De bergen hebben nog meer indruk op mij gemaakt , de afwisseling in de ongerepte natuur , de stilte , de fysieke inspanning, de gezelligheid van de groep in de avond, ik ben er nog stil van. Wel weet ik, ik ruil mijn skies om voor sneeuwschoenen en sluit mij volgend jaar als het mij goed gaat weer aan bij Anne ! Het was een geweldige ervaring.”
Josje Duyndam

“Mijn vriend en ik zijn drie keer mee geweest met een sneeuwschoen-tocht onder leiding van Anne van Galen. Wat fijn is aan Anne is dat je je bij haar volkomen veilig voelt. Ze neemt geen risico’s. Ze is niet fanatiek en prestatiegericht. Genieten van de prachtige bergen staat voor haar voorop. Anne houdt op een ontspannen manier rekening met de wensen van alle deelnemers. Een van de tochtgenoten zei aan het slot van de tocht: “Ik geef haar een tien!” Nou ben ik niet zo van tienen, maar een tocht met Anne van Galen kan ik wel zeer van harte aanbevelen.”
Liesbeth van der Horst, Amsterdam

“ik heb nog weken lang nagenoten van de tocht rond de Clarée. het had echt een grote impact. Dank je voor deze mooie reis.”

“Zeer kundige, prettige en persoonlijke reisleiding; we willen volgend jaar zeker weer mee.”

“Met plezier denk ik terug aan de prachtige tochten afgelopen winter. Een goede groep, goede leiding en heerlijk gelopen. Mooi ook dat momentje rust voor ieder op de laatste dag.”

“Je geeft leiding als het nodig is, maar laat ons – als ervaren bergwandelaars en eigenwijze mensen – ook zelf dingen uitzoeken. Dat vind ik erg prettig.”