Trektochten zomer

Trektochten zomer

  • 23 juni – 3 juli 2022: GR 20 Corsica, noordelijke deel, Van Calenzana naar Vizzavona. Een plek vrij gekomen.
  • 16-23 juli een trekking met yoga door de Beaufortain. Nog twee plaatsen vrij.
  • 18-24 september: een trektocht door de Alpi Marittime / Mercantour, hoge passen en toppen en een bezoek aan de bijzondere Vallée des Merveilles. Prijs 845 euro. Tocht volgeboekt.

Tour de Mercantour

Periode: Zondag 18 september – zaterdag 24 september 2022

De trekking speelt zich af in het grensgebied tussen Frankrijk en Italië in de Mercantour ofwel Alpi Marittime. Het gebied ligt zo zuidelijk dat we bij mooi weer de Middellandse Zee kunnen zien liggen. Deze rondtocht is voor wandelaars met een goede conditie. We stijgen en dalen gemiddeld 800 m per dag (5 tot 6 wandeluren).

Lacs des Merveilles

GR 20 Corsica, het noordelijke deel

Periode: 23 juni – 3 juli 2022.

De GR20 heeft bijna geen introductie meer nodig. Deze trekking staat bekend als een van de mooiste en zeker als zwaarste Grand Randonnée (GR) van Europa. Het is een geweldige doorsteek van het ‘île de Beauté’ (het eiland van schoonheid zoals Corsica ook wel genoemd wordt) die van het zuidoosten naar het noordwesten loopt. De route volgt min of meer de waterscheiding van het eilandgebergte.

Hoog alpiene ambiance, scherpe nadels van graniet, hoge toppen, majestueuze bossen, turquoise waterbekkens, technische passages die soms zeer luchtig kunnen zijn. Het is ongelofelijk hoeveel verschillende landschappen en uitzichten de GR20 te bieden heeft. De GR20 is dan ook alleen bestemd voor wandelaars met genoeg ervaring, conditie en tredzekerheid.

In 2022 staat deel 2 op het programma: Het noordelijke deel van de route van Calenzana naar Vizzavona (9 wandeldagen).