Trektochten zomer

Trektochten zomer

GR 20 Corsica, het zuidelijke deel

Periode: 3 tot 10 september 2020garant vertrek

Boeken en programma dag tot dag via NKBV Bergsportreizen

De GR20 heeft bijna geen introductie meer nodig. Deze trekking staat bekend als een van de mooiste tochten en zeker als zwaarste Grand Randonnée (GR) van Europa. Het is een geweldige doorsteek van het ‘île de Beauté’ (het eiland van schoonheid zoals Corsica ook wel genoemd wordt) die van het zuidoosten naar het noordwesten loopt. De route volgt min of meer de waterscheiding van het eilandgebergte.

Hoog alpiene ambiance, scherpe nadels van graniet, hoge toppen, majestueuze bossen, turquoise waterbekkens, technische passages die soms zeer luchtig kunnen zijn. Het is ongelofelijk hoeveel verschillende landschappen en uitzichten de GR20 te bieden heeft. De GR20 is dan ook alleen bestemd voor wandelaars met genoeg ervaring, conditie en tredzekerheid.

We delen de GR20 op in twee etappes en in 2020 doen we het zuidelijke deel: van Conca naar Vizzavona. Dit zijn 6 wandeldagen.

In 2021 staat deel 2 op het programma: Het noordelijke deel van de route van Vizzavona naar Calenzana (9 wandeldagen).

Deel 1 is een goede voorbereiding en test voor de hogere toppen en steilere passages van het ruige deel 2.

  • Voor sportieve getrainde bergwandelaars
  • 6-9 uur looptijd, soms met zeer vroeg vertrek als er warmte onweer dreigt
  • Technisch terrein: blokkenterrein, platen, staalkabels, technische passages op hoogte
  • Rugzak: persoonlijke spullen voor 6 dagen, picknicks en water voor de dag
  • Overnachtingen in gîtes en hutten (in tentjes die naast de hut staan – eigen slaapzak is nodig).

Vanoise rondtocht

Periode: vrijdag 14 – donderdag 20 augustus 2020 Garant vertrek

825 euro (725 euro bij 8-10 deelnemers)

Een 6 daagse huttentocht die over mooie passen en langs prachtige gletsjers voert. We bevinden ons in Parc National de la Vanoise en we zullen zeker oog in oog komen te staan met steenbokken en gemzen. We laten ook beklimmingen van uitzicht-topjes niet aan ons voorbij gaan. Meer informatie in de pdf. Bel of mail voor het inschrijfformulier.

Special edition: met hippe Yoga:

Karlijn de Blécourt geeft tijdens deze tocht, zoals ik het noem, Hippe Yoga. Dit is een les gebaseerd op elementen uit de Tai Chi, de Yoga en pilates. In deze les draait het om ademhalen, je kracht voelen, spanning loslaten en balans vinden. Heerlijk om in de ochtend ons lijf op te warmen, de benen voor te bereiden op de tocht en de core te activeren. Of aan het eind van de dag te rekken en strekken om spierpijn te voorkomen en alles lekker soepel te houden. En wie weet vinden we onderweg nog mooie plekjes om aan onze balans te werken terwijl we van het uitzicht genieten. Ervaring met yoga is handig, maar zeker niet noodzakelijk. Karlijn zal altijd verschillende opties bieden zodat iedereen mee kan doen op een manier die past bij zijn of haar lichaam.

refuge de la Valette
refuge de la Valette

We starten vanuit de refuge de l’Orgère. Reis je met de TGV, dan pik ik je op in Modane (slechts 8 uur reistijd vanaf Rotterdam).

refuge de la Dent Parrachée
om in de stemming te komen…