Trektochten zomer

GR 20 Corsica, het zuidelijke deel

Periode: Dinsdag 23 juni – dinsdag 30 juni 2020garant vertrek

Boeken en programma dag tot dag via NKBV Bergsportreizen

De GR20 heeft bijna geen introductie meer nodig. Deze trekking staat bekend als een van de mooiste tochten en zeker als zwaarste Grand Randonnée (GR) van Europa. Het is een geweldige doorsteek van het ‘île de Beauté’ (het eiland van schoonheid zoals Corsica ook wel genoemd wordt) die van het zuidoosten naar het noordwesten loopt. De route volgt min of meer de waterscheiding van het eilandgebergte.

Hoog alpiene ambiance, scherpe nadels van graniet, hoge toppen, majestueuze bossen, turquoise waterbekkens, technische passages die soms zeer luchtig kunnen zijn. Het is ongelofelijk hoeveel verschillende landschappen en uitzichten de GR20 te bieden heeft. De GR20 is dan ook alleen bestemd voor wandelaars met genoeg ervaring, conditie en tredzekerheid.

We delen de GR20 op in twee etappes en in 2020 doen we het zuidelijke deel: van Conca naar Vizzavona. Dit zijn 6 wandeldagen.

In 2021 staat deel 2 op het programma: Het noordelijke deel van de route van Vizzavona naar Calenzana (9 wandeldagen).

Deel 1 is een goede voorbereiding en test voor de hogere toppen en steilere passages van het ruige deel 2.

  • Voor sportieve getrainde bergwandelaars
  • 6-9 uur looptijd, soms met zeer vroeg vertrek als er warmte onweer dreigt
  • Technisch terrein: blokkenterrein, platen, staalkabels, technische passages op hoogte
  • Rugzak: persoonlijke spullen voor 6 dagen, picknicks en water voor de dag
  • Overnachtingen in gîtes en hutten (in tentjes die naast de hut staan – eigen slaapzak is nodig).

Vanoise rondtocht

Periode: donderdag 20 – donderdag 27 augustus 2020

Een 7 daagse huttentocht die over mooie passen en langs prachtige gletsjers voert. We bevinden ons in Parc National de la Vanoise en we zullen zeker oog in oog komen te staan met steenbokken en gemzen. We laten ook beklimmingen van uitzicht-topjes niet aan ons voorbij gaan. Gemiddeld maken we zo’n 850 hoogtemeter per dag, 5-6 loopuren.

Refuge du Col de la Vanoise

We starten vanuit de refuge de l’Orgère. Reis je met de TGV, dan pik ik je op in Modane (slechts 8 uur reistijd vanaf Rotterdam).

Refuge de l’Orgère – Refuge de Péclet Polset – Refuge de la Valette – Refuge du Col de la Vanoise – Refuge de l’Arpont – Refuge de la Dent Parrachée – terug naar de Refuge de l’Orgère via de Rateau d’Aussois – een spitse drieduizender.

refuge de la Dent Parrachée
om in de stemming te komen…