Trektochten zomer

Trektochten zomer

  • 17-27 juni 2021: GR 20 Corsica, verplaatst naar 2022.
  • 20 – 27 augustus: Rondtocht aan de westkant van de Ecrins, met hippe yoga
  • 11- 17 September 2021 : Tour de Mont Viso
  • Zie hiernaast ook de Fit en Vitaal tochten en Yoga Trekking op mijn website.

GR 20 Corsica, het noordelijke deel

Periode: 17 – 27 juni 2021 – Helaas, wegens Covid zijn de plannen veranderd en maken we nu een tocht door de Alpen. 2022 staat de GR20 weer op het programma.

Mail voor de tochtbeschrijving en een inschrijfformulier.

De GR20 heeft bijna geen introductie meer nodig. Deze trekking staat bekend als een van de mooiste en zeker als zwaarste Grand Randonnée (GR) van Europa. Het is een geweldige doorsteek van het ‘île de Beauté’ (het eiland van schoonheid zoals Corsica ook wel genoemd wordt) die van het zuidoosten naar het noordwesten loopt. De route volgt min of meer de waterscheiding van het eilandgebergte.

Hoog alpiene ambiance, scherpe nadels van graniet, hoge toppen, majestueuze bossen, turquoise waterbekkens, technische passages die soms zeer luchtig kunnen zijn. Het is ongelofelijk hoeveel verschillende landschappen en uitzichten de GR20 te bieden heeft. De GR20 is dan ook alleen bestemd voor wandelaars met genoeg ervaring, conditie en tredzekerheid.

In 2021 staat deel 2 op het programma: Het noordelijke deel van de route van Calenzana naar Vizzavona (9 wandeldagen).

  • Voor sportieve getrainde bergwandelaars
  • 6-9 uur looptijd, soms met zeer vroeg vertrek als er warmte onweer dreigt
  • Technisch terrein: blokkenterrein, platen, staalkabels, technische passages op hoogte
  • Rugzak: persoonlijke spullen voor 9 dagen, picknicks en water voor de dag
  • Overnachtingen in gîtes en hutten (in tentjes die naast de hut staan – eigen slaapzak is nodig).

Trektocht met yoga aan de westkant van de Ecrins

Periode: 20- 27 augustus 2021, garant vertrek, nog 1 plek vrij.

Een 7 daagse huttentocht die over mooie passen en langs prachtige gletsjers voert. Elke dag besteden we aandacht aan yoga in de schitterende bergnatuur. We bevinden ons bij het Parc National des Ecrins.

refuge de Vallonpierre

Special edition: met hippe Yoga:

Karlijn de Blécourt geeft tijdens deze tocht, zoals ik het noem, Hippe Yoga. Dit is een les gebaseerd op elementen uit de Tai Chi, de Yoga en pilates. In deze les draait het om ademhalen, je kracht voelen, spanning loslaten en balans vinden. Heerlijk om in de ochtend ons lijf op te warmen, de benen voor te bereiden op de tocht en de core te activeren. Of aan het eind van de dag te rekken en strekken om spierpijn te voorkomen en alles lekker soepel te houden. En wie weet vinden we onderweg nog mooie plekjes om aan onze balans te werken terwijl we van het uitzicht genieten. Ervaring met yoga is handig, maar zeker niet noodzakelijk. Karlijn zal altijd verschillende opties bieden zodat iedereen mee kan doen op een manier die past bij zijn of haar lichaam.

Tour de Mont Viso

Zaterdag 11 september – vrijdag 17 september 2021

De tocht is volgeboekt. Je kunt op de wachtlijst geplaatst worden.

De zevendaagse trekking speelt zich af in het grensgebied tussen Frankrijk en Italië. Namen en gebruiken maken duidelijk dat hier altijd veel contacten geweest zijn tussen de  bergbewoners aan beide zijden van de grens. De eerste drie dagen van de trekking zijn stevig wat betreft omvang, maar luxe wat betreft de kwaliteit van de paden. De tweede helft van de week zoeken we hier en daar wat ruiger terrein op en staan er twee drieduizenders op het programma. Zo beklimmen we bijvoorbeeld op de laatste dag de Pain de Sucre. Een mooie manier om vanaf 3208 m een laatste blik te werpen op de woeste Queyras en uiteraard Mont Viso.

Rondom de Mont Viso