Trektochten zomer

Trektochten zomer

  • 23 juni – 3 juli 2022: GR 20 Corsica, noordelijke deel, Van Calenzana naar Vizzavona.
  • 13-19 augustus 2022: een alpiene trektocht van hut naar hut in het fantastische Berner Oberland.
  • 3-10 september: een week Yoga & Trekking vanuit Puy Saint Vincent, samen met een yoga docente; ook maken we een trektocht van drie dagen.
  • 18-24 september: een trektocht door de Alpi Marittime / Mercantour, hoge passen en toppen en een bezoek aan de bijzondere Vallée des Merveilles.

GR 20 Corsica, het noordelijke deel

Periode: 23 juni – 3 juli 2022; nog 1 plaats beschikbaar.

Mail voor de tochtbeschrijving en een inschrijfformulier.

De GR20 heeft bijna geen introductie meer nodig. Deze trekking staat bekend als een van de mooiste en zeker als zwaarste Grand Randonnée (GR) van Europa. Het is een geweldige doorsteek van het ‘île de Beauté’ (het eiland van schoonheid zoals Corsica ook wel genoemd wordt) die van het zuidoosten naar het noordwesten loopt. De route volgt min of meer de waterscheiding van het eilandgebergte.

Hoog alpiene ambiance, scherpe nadels van graniet, hoge toppen, majestueuze bossen, turquoise waterbekkens, technische passages die soms zeer luchtig kunnen zijn. Het is ongelofelijk hoeveel verschillende landschappen en uitzichten de GR20 te bieden heeft. De GR20 is dan ook alleen bestemd voor wandelaars met genoeg ervaring, conditie en tredzekerheid.

In 2021 staat deel 2 op het programma: Het noordelijke deel van de route van Calenzana naar Vizzavona (9 wandeldagen).

  • Voor sportieve getrainde bergwandelaars
  • 6-9 uur looptijd, soms met zeer vroeg vertrek als er warmte onweer dreigt
  • Technisch terrein: blokkenterrein, platen, staalkabels, technische passages op hoogte
  • Rugzak: persoonlijke spullen voor 9 dagen, picknicks en water voor de dag
  • Overnachtingen in gîtes en hutten (in tentjes die naast de hut staan – eigen slaapzak is nodig).

Trektocht door Berner Oberland

Periode: 13-19 augustus 2022

Toen ik twee was, kwam ik voor het eerst in Berner Oberland. Mijn liefde voor dit gebied is altijd gebleven en ik wandelde en klom hier heel wat af. Daarom ben ik ook heel blij komende zomer hier weer terug te keren voor een alpiene trektocht. Een keer slapen we aan de Fluhsee in het gelijknamige onbemande hutje en koken we ons eigen potje. Een andere nacht slapen we op een echte alm en krijgen we raclette van de kaasboer. Hoge passen, sappige alpenweides, prachtige vergezichten.

We stijgen en dalen gemiddeld zo’n 1000 meter per dag, 6 tot 7 wandeluren. De hoogste hut ligt op bijna 2800 m.

Geltenhuette

Tour de Mercantour

Periode: Zondag 18 september – zaterdag 24 september 2022

De zevendaagse trekking speelt zich af in het grensgebied tussen Frankrijk en Italië in de Mercantour ofwel Alpi Marittime. Het gebied ligt zo zuidelijk dat we bij mooi weer kunnen de Middellandse Zee kunnen zien liggen. Deze 7-daagse rondtocht is voor wandelaars met een goede conditie. We stijgen en dalen gemiddeld 800 m per dag (5 tot 6 wandeluren).

Lacs des Merveilles