NKBV Fit en Vitaal

In 2021 staan 2 bijzondere weken op het programma die ik organiseer in samenwerking met de NKBV. De reizen zijn speciaal bestemd voor mensen die wat onzeker zijn of ze fit genoeg zijn om op bergwandeltocht te gaan. Bijvoorbeeld na een ziekte of simpelweg omdat de leeftijd begint te vorderen.

Speciale kenmerken van de Fit en Vitaal tochten

Doel van deze weken is om een samen met een mooie groep mensen bergwandelingen te maken. Vanuit één locatie of van hut naar hut. Een fit en vitaal tocht kenmerkt zich door:

  • een rustig looptempo en aandacht voor de ademhaling tijdens het wandelen
  • mogelijkheid tot halve of hele rustdagen (alleen voor wie dat wil of nodig heeft)
  • aandacht voor looptechniek en blessurepreventie (NB: er is geen medische begeleiding tijdens de tocht)
  • rekken en strekken zodat het lijf soepel blijft, ondanks de inspanning
  • bij de trektocht is het vrijwel altijd mogelijk weer terug te keren naar het dal.
Op weg naar het volgende uitzichtpunt

Van hut naar hut in de Vallée de Clarée

zaterdag 17 – zaterdag 24 juli 2021

Volgeboekt via NKBV Bergsportreizen.

uitzicht op de toppen van Les Ecrins

De Vallée de Clarée is het ideale gebied voor wie een relaxte huttentocht wil maken over goed gebaande paden. We doen verschillende mooie bergpassen aan waarvan we schitterend uitzicht hebben op bijvoorbeeld het Ecrins massief. In de Vallée de Clarée liggen de hutten op een mooie afstand van elkaar. Alle hutten liggen rond de 2000 meter en beschikken over warme douches en wc’s binnen.

Twee maal overnachten we een extra nacht in dezelfde hut, wat het mogelijk maakt om een echte rustdag in te lassen. Ook komen we soms rond de lunch al aan bij de volgende hut waardoor het mogelijk is om het middagprogramma anders in te vullen.

Nazomeren in de Haute Provence

zaterdag 2 – zaterdag 9 oktober 2021

Boeken via NKBV Bergsportreizen

De Alpes de Haute-Provence, tussen de Alpen en indrukwekkende Gorges du Verdon, vormen een schitterend gebied. In de zomer is het er vaak erg warm. In de lente kunnen we genieten van ontluikend groen en allerlei bloemen die in bloei staan. Deze week verblijven we in Gite Le Vieil Aiglun. Een middeleeuws dorpje, waarvan de laatste bewoonbare huizen met veel aandacht zijn omgebouwd tot comfortabele appartementen. Dagelijks maken we bergtochten in de omgeving. Soms door eerst een stukje te verplaatsen met het busje van de gids.

In deze week gaan we op zoek naar de mooiste uitzichten van de Alpes de Haute-Provence. De tochten worden rustig opgebouwd en we stijgen en dalen maximaal 600 hoogtemeters. Rustdagen zijn altijd mogelijk.